Bloedonderzoek (EMB)

 

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen vervoert het vasculaire systeem van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed bereikt elke afgelegen uithoek van ons lichaam, van onze haarwortels tot onze teennagels.  Bloed is niet alleen transportmiddel maar ook temperatuurregelaar en middelpunt van ons afweersysteem. Uit het bloed kan veel informatie gehaald worden. 

 

EMB test  € 90 (wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed)

Per 1 janauri  2021  is de kwaliteit van het EMB test nog verder uitgebreid en voorzien van een uitgebreidere energetische analyse verdeeld in 12 subgroepen (vitaminen, mineralen, vetzuren, hormonen, neurotransmitters, stress parameters, meridianen, pathogeen belasting, darm parameters, bijnier, energetische blokkades en intoleranties). 

Tijdens het eerste consult wordt enkele druppels bloed afgenomen welke naar een laboratorium wordt verstuurd. Twee weken later bespreken we de uitslag. 

 

Bloedonderzoek via prikpost (niet vergoed door zorgverzekeraar)

Het is ook mogelijk dat u verwezen wordt naar een prikpost. Dan ontvangt u van mij de benodigde materialen met een verzendenvelop en deponeert de complete envelop in de brievenbus.  Later neem ik met u de uitslagen door en bespreek met u het  behandelplan: voeding, suppletie en leef advies.

 

Tijdens het eerste consult meet ik gratis de conditie van de arteriën middels  een Fingertip Pulse Oximeter. 

Dit is een klein apparaat is de therapeut binnen 30 seconden in staat de hartslag, zuurstofsaturatie en de flexibiliteit van de haarvaten te meten. Dit geeft een indicatie (schaal 1 tot en met  6 volgens Vermeer index) mbt de conditie van de vaten.  De meter is ontworpen door de Universiteit van Maastricht in samenwerking met professor Drs Cees Vermeer. 

 

Ontlasting / urine of speekselonderzoek (prijs afhankelijk van het onderzoek)

Deze onderzoeken voert u zelf thuis uit. U ontvangt tijdens het consult een envelop en uitleg over hoe u dit doet. Het onderzoeksmateriaal deponeert u in een envelop in de brievenbus. De uitslag bespreken we tijdens een volgend consult.

 

 

Vingerprik

Vingerpulsoximeter

Ontlastingonderzoek