Waarom Orthomoleculaire Geneeskunde ?

De orthomoleculaire geneeskunde gaat ervan uit dat voeding, gezondheid en ziekte met elkaar in verband staan. Het is van belang om zoveel mogelijk nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk schadelijke stoffen. Lichamelijk en geestelijk klachten maar ook ziekten kunnen ontstaan door tekorten aan vitaminen en mineralen. Deze verstoren de biochemische processen in het lichaam  Dagelijks zie ik dat klanten door aanpassing in hun voeding en met voedingssupplementen winst behalen in hun gezondheid, ze voelen zich fitter en hun klachten nemen af. Dat toont voor mij steeds weer aan dat iedere lichamelijke klacht een relatie heeft met voeding en leefwijze. Dat je dit met voeding kan bereiken vind ik nog steeds geweldig!

Hieraan ten grondslag ligt voor mij een jaren lange interesse voor gezonde voeding aangevuld met de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde en de opleiding Complementairy and Additive Medicine (CAM) in 2017. CAM betekent dat beroepen vanuit alternatieve en complementaire geneeswijzen aanvullend aan de reguliere geneeskunde werken.

Ik eet gezond! Dan heb ik toch geen supplementen nodig?

Van klanten hoor ik dat ze het onnatuurlijk vinden om voedingssupplementen (extra vitaminen, mineralen, kruiden) te slikken. Echter, we leven in een onnatuurlijke toxische wereld. Wij wonen in een drukke en gehaaste maatschappij! We willen meer comfort en meer luxe en worden gemiddeld ouder. Dit vraagt veel van ons lichaam. Door bewust te leven  werk je op langere termijn aan een gezonder en langer leven.

Verbetering heeft tijd nodig!

Bij orthomoleculaire therapie worden oorzaken van een disbalans behandeld en dat heeft over het algemeen kost tijd. Een algemene richtlijn is dat u na 3 tot 6 weken verbetering gaat merken. Opvallende verschillen worden globaal over een periode van 3 maanden waargenomen. Dit heeft te maken met de tijd die lichaam en geest nodig hebben om weer in balans te kunnen komen. Veranderingen kunnen ook heel subtiel zijn en zijn hierdoor niet altijd merkbaar. Tijdens het consult wordt hier aandacht aan gegeven.


Suppletie advies

Voedingssupplementen

Voor het goed functioneren van het menselijk lichaam is het noodzakelijk dat het alle essentiële voedingsstoffen binnen krijgt.  Helaas is het voor velen van ons in deze huidige tijd erg moeilijk om voldoende voedingsstoffen voldoende uit de voeding te halen.  Terwijl het lichaam juist bij stress en bewerkte fabrieksvoeding om extra vitaminen en mineralen vraagt.  Steeds meer mensen lijden onder één of meer chronische aandoeningen. Een moe, lusteloos gevoel en te weinig energie wordt vaak als normaal ervaren. Zelden wordt deze gelinkt aan een tekort aan voedingsstoffen. Wel wordt dan naar stimulerende middelen (cola, koffie, medicatie ) gegrepen. Terwijl deze juist het lichaam zwaarder belasten en voedingsstoffen aan het lichaam onttrekken. Besef dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte.

Voorkom voedingstekorten gezondheidsklachten

Je lichaam kan alleen optimaal functioneren als alle benodigde moleculen voldoende aanwezig zijn. Die moleculen verkrijg je uit goede voeding. Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft voor de productie van energie en lichaamswarmte. Met supplementen kun je tekorten aan voedingsstoffen aanvullen tot een optimaal niveau. Zo verbeter en bescherm je je gezondheid. Je compenseert de tekorten van minder gezonde voeding, stress en te weinig beweging zo veel mogelijk. Op deze manier wapen je je lichaam preventief tegen allerlei ziektes en kwalen.

Suppletie-advies

Voordat je overgaat tot het aanvullen van voedingstekorten is het verstandig je goed te laten informerenSlik nooit zo maar een suppletie maar verzeker je ervan dat deze voor jou de juiste is en geen reactie aangaat met overige medicatie of suppletie die je al slikt. Kies altijd voor suppletie met een optimale werkzaamheid, opneembaarheid en biologische beschikbaarheid. Wil je een betrouwbaar overzicht over jouw vitaminen- en mineralenstatus doe dan de EMB-test. Zo weet je zeker dat je het beste voor je gezondheid doet.